Preparati Dr.Hauschka

Prilikom osmišljavanja i pripremanja ovih jedinstvenih preparata vrlo važnu ulogu ima ritam kao nositelj života, prisutan u mnogim segmentima kao što su izmjena dana i noći, 28-dnevni mjesečev ciklus, promjena godišnjih doba i dr.

One koji se po prvi puta susreću s Dr.Hauschka kozmetikom najviše iznenađuje nepostojanje noćne njege odnosno nemasna noćna njega (bez noćnih krema). Koža je, naime, po svojoj prirodi noću usmjerena na samoobnavljanje, proizvodnju sebuma i izlučivanje (sebuma i toksina). S hranjivim noćnim kremama koža ne može disati i izlučivati, niti se slobodno obnavljati.

Klasičan pristup njezi kože podrazumijeva da se suhoj koži izvana daje masnoća i vlaga, a da se masnu kožu isušuje. Međutim, suha koža ne bi trebala biti danonoćno okružena masnoćom i vlagom, iako se time stvara subjektivni prolazni osjećaj poboljšanja njezinog stanja. Neprestano “natapanje” kože izvana stvara naviku pa koža više ne stvara sama masnoću i vlagu, postaje sve više suha i na kraju je usmjerena na stalno primanje masnoće i vlage izvana putem kozmetičkih proizvoda.

S kozmetičkim preparatima Dr.Hauschka koža počinje ponovno prirodno funkcionirati jer putem preparata dobija informaciju što sama mora napraviti da bi se vratila u stanje ravnoteže. Tako suha koža počinje sama proizvoditi više sebuma i zadržava potrebnu vlagu, a masna koža, koja se tretira uljem, smanjuje proizvodnju masnoće.

Više informacija o Dr.Hauschka preparatima potražite na www.drhauschka.com.hr

« natrag na listu proizvoda