Đumbiroterapija

Đumbir je u svijetu poznat kao aromatičan začin, no manje su poznata ljekovita svojstva gomolja te biljke koja se već tisućama godina koristi u svrhu liječenja u tradiciji istočnih naroda. 

Đumbiroterapija se provodi stavljanjem toplih obloga na tijelo, a upravo toplina potiče cirkulaciju krvi i limfe na dijelu tijela na koji je stavljen, što pomaže eliminaciji oslobođenih toksina.

Svježi đumbir ugrijan toplinom vode duboko prodire u tkivo, u organe kao što su bubrezi, pluća i jetra, do same stanične razine. Oblozi pogodno djeluju na razne akutne ili kronične bolove, a mogu ubrzati oporavak nakon raznih upalnih stanja. Vrlo su korisni kod ukočenih i bolnih mišića, kroničnih bolova u leđima, te za ljude čija je prehrana dugo vremena uključivala mlijeko i mliječne proizvode koji u organizmu, a posebno u bubrežnoj zoni, stvaraju sluz. Jednako vrijedi i za ostale tekško probavljive namirnice poput mesa i brašnastih proizvoda. Tretman đumbiranja posebno je dobro primiti u prijelaznim godišnjim dobima, te zimi kad je našim bubrezima potrebno više utopljavanja i pažnje i kad je njihova energija aktivnija.

više o đumbiroterapiji

60 minuta Cijena: 195,00 kn