MEMO bodywork

(Metoda Mišićno – energetsko – mentalnog otpuštanja) temelji se na uspostavljanju kontakta između uma i tijela te osvještavanja važnosti njihove međusobne interakcije. Putem živčanog sustava svako se iskustvo oslikava i na tjelesnoj razini. Moglo bi se reći da naša konstitucija i držanje tijela odražavaju eventualne zastoje u protoku energije, a da se kroz mišiće manifestiraju unutarnja emocionalna stanja.

Vjerovanja koja imamo stvaraju uvjerenja, uvjerenja stavove, a stavovi stvaraju navike. Akcije koje poduzimamo rezultat su navika - uspjeh i neuspjeh u životu ovise o tim navikama. Naš um želi na bilo koji način izbjeći osjećaj nelagode, tjeskobe ili boli i troši veliku količinu energije da bi ostao u stanju mira i lakoće, bojeći se promjene. Bolest nastaje kada smo duže vrijeme zaokupljeni najčešće istim negatvnim vjerovanjima. Na ta uvjerenja trošimo jako puno energije jer nam se čini da nas ona čuvaju od ponovnog iskustva boli. Stvarnost tako postaje iskrivljena, a usporedo sa iskrivljenom slikom stvarnosti, iskrivljuje se i sposobnost reakcije na podražaj. Strah od neugodnog iskustva i boli nas jednostavno blokira.

Cilj MEMO bodywork metode jest pročistiti područja u tijelu na kojima je nakupljena potisnuta energija te podražiti dijelove tijela u kojima je nastala “amnezija” zbog vanjskog podražaja. MEMO bodywork metodom se uspostavlja ponovni protok energije, kako bi um i tijelo počeli međusobno surađivati. Time osjećaj straha, tjeskobe i beznadnosti nestaju, a osoba uspostavlja bolji kontakt sa sobom i svojom okolinom.

Zdrava osoba jest ona koja na različite izazove reagira različito To se zove mentalna fleksibilnost, koja posljedično djeluje na sve ostale nivoe našeg postojanja: Tjelesnu, mentalnu i duhovnu.

60 minuta Cijena: 305,00 kn