Dr.Hauschka tretmani lica

„Svakoj osobi potrebne su dvije ljepote: Unutarnja i vanjska“
- Elisabeth Sigmund –

 

U današnjem vrijeme svi trebamo više vremena za sebe. Čeznemo za iskrenim dodirom koji će nas poštivati kao osobu, koji će biti nježan, no istovremeno ostaviti i trag.

Može li lice doista koži i cijelom organizmu pružiti impuls ozdravljenja?

Elisabeth Sigmund, „majka“ Dr.Hauschka kozmetike, dobila je ideju za ovaj jedinstveni tretman lica u svom salonu u Stockholmu. „Naš izraz lica prvo je što je vidljivo“. Ova misao kao i njezina otvorenost za nove mogućnosti, vodile su Elisabeth Sigmund u otkrivanju novih metoda izvedbe tretmana.

Ritam je osnova Dr.Hauschka tretmana lica. Tijekom Dr.Hauschka tretmana smirenim ritmičkim pokretima stimulira se protok tekućine kroz čitavo tijelo (limfna stimulacija) uz stvaranje impulsa prema koži i cijelom organizmu. Tijelo se opušta te se potiče uklanjanje otpadnih tvari iz organizma, pri čemu kisik i hranjive tvari neometano dolaze do stanica.

Budući da naša stopala često ostaju hladna, tretman koji provodi Dr.Hauschka kozmetičarka započinje mirisnom kupkom za stopala. Slijedi masaža stopala i potkoljenica, te ugodno razgibavanje vratnih i leđnih mišića što dovodi do njihovog opuštanja. Nakon nježne masaže šaka i prstiju ruke su potpuno opuštene i revitalizirane.

Nježno, revitalizirajuće čišćenje s prirodnim preparatima prvi je korak prema čistom i svježem tenu. Kozmetičarka započinje tretman s Dr.Hauschka mlijekom za čišćenje kojim uklanja make-up, a zatim koristi Dr.Hauschka kremu za čišćenje koja veže na sebe ostatak otpadnih tvari iz kože i nakupljene čestice nečistoće, nakon čega se stavljaju mirisne komprese na dekolte i lice koje potiču duboko opuštajuće disanje.Slijedi Dr.Hauschka parna kupka za lice sa hamamelisom, dragoljubom i tratinčicom koja omekšava kožu, pomaže u oslobađanju nečistoća i priprema ju za čišćenje lica. Pri tome je vrlo djelotvorna maska od gline koja svojim biljnim ekstraktima upija lučenja iz kože i dubinski čisti pore. Istovremeno se na oči stavljaju Dr.Hauschka oblozi koji hlade i umiruju područje oko očiju, a ova faza završava limfnom stimulacijom.

Više o limfnoj stimulaciji

Idejna začetnica Dr.Hauschka kozmetike – kozmetičarka Elisabeth Sigmund često je proučavala kako osjetljivo vezivno tkivo lica običnom masažom gubi svoju čvrstoću i postaje opušteno. Ponekad je koža klijenata bila toliko osjetljiva da im je čak smetao i nježan dodir ruku. U suradnji s Dr.Vodderom (razvio limfnu drenažu) potražila je alternativu i osmislila limfnu stimulaciju pri kojoj se za stimulirajuće poteze koriste četkice i stvaraju harmonizirajući i oslobađajući impulsi prema koži i cijelom organizmu.

Harmonizirajuća njega

U pristupu koži koji njeguje Dr.Hauschka kozmetika ne promatraju se tipovi već stanja kože koja su kao takva i podložna promjenama. Dr.Hauschka preparati potiču kožu da koristi vlastitu moć regeneracije. Prihvaćajući kožu kao organ i stimulirajući njene prirodne funkcije, Dr.Hauschka kozmetičarka prilagodit će program njege stanju kože te nanijeti odgovarajuću masku. Istovremeno će se usmjeriti na masažu dekoltea koristeći Dr.Hauschka mirisna ulja za tijelo te na koncu nanijeti odgovarajuću dnevnu njegu.

Savjeti Dr.Hauschka kozmetičarke o pravilnom čišćenju i njezi lica s Dr.Hauschka preparatima također su sastavni dio tretmana.

U ponudi se nalaze osim Dr.Hauschka klasičnog tretmana lica i kraći tretmani: Dr.Hauschka revitalizirajući tretman, Dr.Hauschka tretman čišćenja, Dr.Hauschka tretman opuštanja i Dr.Hauschka specijalni tretman za masnu i nečistu kožu te Dr.Hauschka tretman za zrelu kožu.